Zenélő körforgó, forgó

Segítség a választáshoz
Segítség a választáshoz

Segítség a vásárláshoz: Zenélő körforgó, forgó

Amikor a baba megszületik, nagyon sok időt tölt el alvással, a napjának nagy része ezzel megy el. Ha ébren is van, az első hetekben akkor is csak egy helyben fekve nézelődik. A pocakból a napvilágra bújva az újszülötteknek minden nagyon érdekes. Szivacsként szívják magukba a tudást és a mindenféle ismeretet. Nagyon fontos, hogy már a kezdetektől fogva érjék őket impulzusok.

Zenélő körforgó

A kiságyra szerelhető forgók kiváló eszközök a baba figyelmének megragadásához. A zenélő kiságyforgóról különböző figurák lógnak és zene kíséretében körbe-körbe forognak egy tengely körül.

Ezek a kiságy feletti forgó játékok amellett, hogy szórakoztatják a babát, segítik is őket a fejlődésben. Egyszerre több érzékszervre is hatnak, többféle érzékelést is stimulálnak: látás, hallás, tapintás.

Látás

A babaágy forgók jellemzően nagyon színesek. Ez tökéletes a babáknak, mert nagyon jól megragadja a figyelmüket. A babák látása kapcsán érdemes megjegyezni, hogy nem tökéletes látással születnek, a születést követően viszont rohamosan fejlődik a látásuk. Az újszülöttek színlátása például nem tökéletes. Leginkább az éles kontrasztokat tudják érzékelni, ezért kezdetben a fekete-fehér színkombináció tudja a leginkább ösztönözni a látásukat. A kontrasztos felületek, színek, minták tudják a legjobban kiváltani a figyelmüket. Ezért mikor babaforgót szeretnél vásárolni, akkor érdemes olyat választani, ami kontrasztos színű. A pasztell színű körforgók látványban az idősebb, fejlettebb látású babák számára érdekesek.

Hallás

A kiságy körforgók általában különböző zenéket játszanak le, miközben körbe-körbe forognak. Egyes típusok ugyanazokat a zenéket ismétlik újra és újra, de vannak olyanok, ahol többféle zenét is lejátszik a baba körforgó.

Ezek a zenélő babaforgók általában altató zenéket játszanak le, amik kimondottan nyugtatóan hatnak a babákra.

Tapintás

Onnan látod, hogy a kiságy zenélő forgóval sikerül felkelteni a baba figyelmét, hogy elkezd nyújtózkodni a körbeforgó figurákért. Nemcsak látni és hallani szeretné a körforgót, hanem szeretné a kis ujjaival is megtapintani zenélő körforgót.

Baba zenélő forgó extra funkciói:

  • A projektoros zenélő forgók még többet tudnak a hagyományos zenélő körforgóknál. Ezek ugyanis projektor segítségével tudnak vetíteni a falra. Az ilyen projektoros kiságyforgók akár éjszakai fényként is használhatóak.
  • Vannak elemes és felhúzós zenélő kiságyforgók. Az előbbiek néhány percig folyamatosan zenélnek, akár távirányítóval is lehet ezeket vezérelni. A felhúzós kiságy forgóknál viszont kézzel kell felhúzni a zenélő alkatrészt ahhoz, hogy elkezdjen zenélni.
  • Vannak olyan típusok, amikben sírás érzékelő van. Érzékeli ha sír a baba és automatikusan bekapcsol, hogy megnyugtassa a babát.
  • A komolyabb típusoknál még a hangerőt is lehet szabályozni.