Babablog

Itt a szabadtéri játék ideje!

Járgányok, csúszdázás, hintázás és kalandok a kertben, a játszótéren. Ennek van most itt az ideje. A jó időben a szabadban eltöltött játék nagyon fontos a kicsik fejlődésében.

A mesék ereje segíti a gyerekeket

A mese ereje és tanítása egész életük során segíti a gyerekeket, ezért fontos, hogy minden nap meséljünk nekik.

Mikortól látnak jól a babák? A csecsemő látása az első évben

A csecsemő látása rohamosan javul a születést követően. Hogyan segítheted fejlődését, és milyen jelekre ügyelj? Hogyan alakul a baba látása az első évben?

Milyen a jó babajáték? Mozgásfejlesztő játékok kicsiknek

Milyen a jó babajáték? Hogyan válasszunk a mozgásfejlesztő játékok közül a baba korának és képességeinek megfelelően? Fejlesztő játékok csecsemőkortól óvodáskorig.

Az 1 hónapos baba fejlődése

Az 1 hónapos babával való összehangolódás fokozatos, és nem lehet siettetni. Mi történik ebben az első, kezdeti időszakban? A baba fejlődése hónapról hónapra.

A 2 hónapos baba fejlődése

A 2 hónapos baba egyre érdeklődőbb és szociálisabb. Mosolyával lenyűgöz, és gőgicsélve válaszol, a súlygyarapodása intenzív. A baba fejlődése hónapról hónapra.

A 3 hónapos baba fejlődése

Érdeklődve figyel és mosolyog, napról napra egyre elbűvölőbb a 3 hónapos baba. Hason fekve már alkartámaszon nézelődik. A baba fejlődése hónapról hónapra.

A 4 hónapos baba fejlődése

Látványos fejlődési szakaszban van a 4 hónapos baba. Egyre jobban érdekli minden, imád játszani, ügyesen mozog, átfordul. A baba fejlődése hónapról hónapra.

A 5 hónapos baba fejlődése

Az 5 hónapos baba imádja, ha foglalkoznak vele, és egyre nagyobb helyre van szüksége. Lassan elérkezik a hozzátáplálás ideje. A baba fejlődése hónapról hónapra.

A 6 hónapos baba fejlődése

Kitárul a világ a 6 hónapos baba számára, és semmi sincs, ami ezt megállíthatná. A kúszás fontos mozgásfejlődési lépcső. A baba fejlődése hónapról hónapra.